Thermal fluctuation spectroscopy apply to red blood cells membrane: The effect of glucose on the micro rheological properties

J. Tapia, N. Vera, Joao Aguilar, J. Staforelli*, M. González, S. A. Sánchez, P. Coelho, G. Miño

*Autor correspondiente de este trabajo

Producción científica: Capítulo del libro/informe/acta de congresoContribución a la conferenciarevisión exhaustiva

Resumen

Our results account of mechanical and fluidity changes as the concentration of glucose increases up to 25mM. Fluctuation amplitude, curvature and viscosity modulus of the lipid bilayer increase, and bending modulus and tension value decrease.

Idioma originalInglés
Título de la publicación alojadaClinical and Translational Biophotonics, Translational 2020
EditorialOptica Publishing Group (formerly OSA)
ISBN (versión impresa)9781943580743
EstadoPublicada - 2020
EventoClinical and Translational Biophotonics, Translational 2020 - Washington, Estados Unidos
Duración: 20202020

Serie de la publicación

NombreOptics InfoBase Conference Papers
VolumenPart F178-Translational-2020
ISSN (versión digital)2162-2701

Conferencia

ConferenciaClinical and Translational Biophotonics, Translational 2020
País/TerritorioEstados Unidos
Ciudad Washington
Período20/04/2023/04/20

Nota bibliográfica

Publisher Copyright:
© OSA 2020 © 2020 The Author(s)

Áreas temáticas de ASJC Scopus

  • Materiales electrónicos, ópticos y magnéticos
  • Mecánica de materiales

Huella

Profundice en los temas de investigación de 'Thermal fluctuation spectroscopy apply to red blood cells membrane: The effect of glucose on the micro rheological properties'. En conjunto forman una huella única.

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