The awakening of pisco in Chile

Título traducido de la contribución: El amanecer del pisco en Chile

Pablo Lacoste, Diego Jiménez*, Paulette Aguilera, Bibiana Rendón, Amalia Castro, Natalia Soto

*Autor correspondiente de este trabajo

Producción científica: Contribución a una revistaArtículorevisión exhaustiva

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Resumen

This paper analyzes the historical antecedents of pisco (grape brandy) in Chile from unpublished original documents of the Archivo Nacional (National Archives) from the end of the 17th century to the beginning of the 18th century. This work also shows that during Spanish domination in the 17th century, the tradition of making brandy from grape wine using stills was consolidated in the northern Kingdom of Chile. In addition, a flow of brandy exports from the very early 18th century is demonstrated.

Título traducido de la contribuciónEl amanecer del pisco en Chile
Idioma originalInglés
Páginas (desde-hasta)107-114
Número de páginas8
PublicaciónCiencia e Investigacion Agraria
Volumen41
N.º1
DOI
EstadoPublicada - 2014
Publicado de forma externa

Áreas temáticas de ASJC Scopus

  • Ciencias Agrícolas y Biológicas General

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