Rutas del aguardiente en el Cono Sur de América (Siglos XVI-XIX). Antecedentes de la Denominación de Origen Pisco

Pablo Lacoste Gargantini, Diego Jiménez Cabrera, Enrique Cruz, Bibiana Rendón Zapata, Natalia Soto González, Mario Solar, Carolina Polanco

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Resumen

Between the seventeenth and nineteenth centuries, the North of Chile became a dynamic center of production and export of wine brandy called “pisco”. The spirits market was intended to Potosi, both by sea and by land, by regular freight service offered by the carriers. Thus arose the path of brandy, which helped to establish close economic, social and cultural links between the cities, towns and rural areas of current Chile, Argentina and Bolivia. So the basis for the development of the Appellation of Origin Pisco bounded burst in 1931.

Título traducido de la contribuciónRoutes of brandy in Southern Cone of America (1586-1850). Background of Appellation of Origin Pisco
Idioma originalEspañol
Páginas (desde-hasta)43-50
Número de páginas8
PublicaciónIdesia
Volumen32
N.º3
DOI
EstadoPublicada - 2014
Publicado de forma externa

Nota bibliográfica

Publisher Copyright:
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Áreas temáticas de ASJC Scopus

  • Agronomía y cultivos
  • Ciencias Agrícolas y Biológicas General

Huella

Profundice en los temas de investigación de 'Rutas del aguardiente en el Cono Sur de América (Siglos XVI-XIX). Antecedentes de la Denominación de Origen Pisco'. En conjunto forman una huella única.

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